منو

درمانهای دندانپزشکی

👨‍⚕️درمانهای دندانپزشکی

دندانپزشکی کودکان

عفونت و آبسه دندان شیری

صدمات دندانی

ارتودنسی

روکش و بریج

لمینیت

ایمپلنت دندانی

دندان مصنوعی

معاینه و پاک سازی دهان و دندان

درمان لثه

لیزر در دندانپزشکی

✅ترمیم دندان

✅درمان ریشه(عصب)دندان

✅جراحی فک و صورت

✅بیلیچینگ دندان

 

🦷🦷🦷🦷🦷🦷

درمان دندانپزشکی-دکتر محاوری

دندانپزشکی کودکان:

دندانپزشکی کودکان و نوجوانان بخشی از تخصص دندانپزشکی است که به درمان کودکان در دوره ی دندانهای شیری و دوره دندان های  بینابینی (mixdention) می پردازد.کودکان صرفا ابعاد کوچکتر بزرگسالان نیستند. آنها دارای نیازهای فیزیو لوژیک و روحی خاص خود،همراه با آناتومی خاص اجزا بدنشان هستند.

این نیاز خاص،زمینه ساز ایجاد رشته دندانپزشکی کودکان و نوجوانان گردیده است.حفظ دندانهای شیری کودکان علاوه بر اینکه در فانکشن جویدن موثر است باعث بهبود اعتماد به نفس کودک و هدایت گر مسیر رویشی دندانهای دائمی در مسیر رویش صحیح خود می باشد.

دندانپزشکان کودکان با شناخت کامل نیازهای روانی کودک و استفاده از روش های مختلف کنترل رفتاری ،که از محدوده هم زبانی با کودک تا تحکم رفتاری گسترش دارد و از طریق درمان های معمول در مطب  دندانپزشکی تا درمان تحت آرامبخشی و بیهوشی در بیمارستان،اقدام به درمان کودکان می نمایند.

بازگشت

  متخصص دندانپزشکی کودکان دکتر محاوری

عفونت و آبسه دندان شیری:

عفونت دندانهای شیری بدنبال پوسیدگی دندان و عدم درمان و گسترش عفونت به مجموعه عروق و اعصاب پالپ ( مغز ) دندان می باشد . باکتری هایی که باعث پوسیدگی در دندان میشوند ابتدا باعث از بین رفتن بافت سخت دندان ( مینا و عاج) میگردند ، بدنبال از بین رفتن بافت سخت دندان ، میکرب به بخش مرکزی دندان نفوذ کرده و باعث مرگ سلول های زنده پالپ دندان و بدنبال آن ، عفونت آن میگردد. در صورت عدم درمان در این مرحله ، میکرب از طریق سوراخ انتهای ریشه ، به استخوان و بافت های احاطه کننده دندان حمله کرده و در آ ن ناحیه نیز باعث عفونت و مرگ سلولهای زنده ناحیه ای و نهایتا آبسه دندانی میگردد. در این مرحله نیز عدم درمان مناسب میتواند باعث ایجاد ، فیسچول و نفوذ چرک به داخل حفره دهان گردد. علاوه بر پوسیدگی آسیب ها و صدمات دندانی نیز میتوانند باعث بروز آبسه دندانی گردند.با توجه به اینکه دندانهای شیری به نسبت دندانهای دائمی مینا و عاج نازکتری دارند ، مشکلات منجر به آبسه دندانی در دندانهای شیری شایع تر است و بیشتر مشاهده میشود. پیشگیری و درمان آبسه دندان شیری رعایت تغذیه مناسب،بهداشت منظم دهان و دندان، و کنترل دوره ای توسط دندانپزشک میتواند با پیشگیری از بروز پوسیدگی، از بروز آبسه دندان شیری هم جلوگیری کند. زمانی که دندان شیری دچار آبسه شد ، درمان از تجویز آنتی بیوتیک تا درمان عصب کشی دندان شیری (پالپکتومی) و نهایتا کشیدن دندان میتواند متفاوت باشد.

بازگشت

 

صدمات دندانی:

صدمه ای که در پی آن شکستگی یک دندان قدامی دائمی وجود داشته باشد تجربه بسیار تلخی برای کودک و والدین است. یکی از اولین اقدامات در این موارد باز گرداندن سریع سلامت روحی و روانی کودک به حالت عادی است تا خلاء متفاوت بودن از سایر کودکان هر چه سریعتر در وی مرتفع گردد . همان گونه که پیشرفت و رفتار کودکان در مدرسه و یا سایر اماکن ممکن است در اثر صدمه به دندانها که نمایی بد منظره بوجود می اورد تغییر کند ، حالات روانی آنها نیز تحت تاثیر خواهد بود .

صدمه به دندانهای کودکان غالبا همراه با زخمهای بافت دهان و خراشیدگی پوست صورت باشد .در این موارد اولین مسئله ای که باید در نظر گرفته شود بر رسی کودک از نظر واکسیناسیون کزاز است .پس از اطمینان از ایمن بودن کودک در مقابله کزاز می توان نسبت به سایر مراحل درمانی اقدام کرد .در صورتی که صدمه به دندان باعث از بین رفتن قسمت کوچکی از مینا و یا تاج شود می توان با مراجعه به دندانپزشک نسبت به ترمیم دندان اقدام نمود .

در صورتی که قطعه شکسته شده در دسترس باشد می توان نسبت به چسباندن مجدد آن به دندان اقدام کرد. در این موارد بهتر است قطعه شکسته شده تا زمان مراجعه به دندانپزشک در محیط مرطوب نگهداری شود .آسیب وارده به دندان شیری ممکن است روی سیستم دندانی دائمی تاثیر بگذارد و باید برای کودک در این خصوص بررسی دقیقی انجام شود .

بازگشت

 

ارتودنسی:

کلمه ارتودنسی به معنی ردیف کردن دندان هاست هدف از این کار، مرتب کردن دندان های فک بالا یا فک پایین و یا هر دو فک می باشد اگر درمان ارتودنسی در سن مناسب انجام گردد، علاوه بر تغییرات دندانی قادر به تغییرات موقعیت استخوان ها و هماهنگ نمودن اجزا صورت نیز می باشد.

در رشته ارتودنسی ۳ هدف عمده درمانی وجود دارد:

🌞١.تغییر دادن موقعیت دندانها برای ردیف  و هماهنگ شدن آنها که با حرکت دادن دندان درون استخوان انجام می شود.این مسئله ارتباطی با سن نداشته و در هر سنی قابل انجام است.

🌞٢.درمانهایی که با هدف تغییر موقعیت استخوانها در طول رشد انجام می شود این درمانها معروف به درمانهای فانکشنال یا ارتوپدیک هستند که با اعمال نیرو به استخوانها انجام می شود.بدیهی است این نوع درمان فقط تا هنگام رشد فعال استخوانها (پایان بلوغ)قابل انجام است.

🌞٣.درمانهایی که برای آماده  سازی وضعیت قوس دندانهای فک بالا و پایین برای درمانهای جراحی فک و صورت انجام می شود.

🦷🦷🦷🦷🦷

دو نوع دستگاه ارتودنسی برای مرتب کردن دندانها استفاده می شود:

دستگاه متحرک ارتودنسی:

که بیمار می تواند آن را از دهان خارج کند و دوباره در محل اولیه خود قرار دهد. این دستگاه اغلب در دوره دندان شیری یا شیری – دایمی و عموماً در کودکان کمتر از ١٢ سال و یا در افراد بزرگتر که ناهنجاری های دندانی محدودتری دارند استفاده می شود .

دستگاه متحرک ارتودنسی - مطب دکترمصطفی محاوری

دستگاه ثابت ارتودنسی:

که به طور محکم به دندان ها متصل است و بیمار نمی تواند آن را از دهان خارج کند. این نوع دستگاه ها معمولا پس از رویش دندان های دایمی برای مرتب کردن دندان ها به کار می رود.بهترین سن برای تشخیص ناهنجاری های دندانی – فکی، سن ٧-۶ سالگی است. البته بهترین سن معالجه، بسته به نوع ناهنجاری متفاوت است. به طور مثال بهتر است درمان عقب بودن فک پایین در سنین ٩ تا ١۰ سالگی و عقب بودن فک بالا در حدود سنین ٧ تا ٨ سالگی آغاز شود. در افراد بزرگسالی که مشکل استخوان دارند و رشد استخوانی در آنها وجود ندارند رفع کامل مشکل اسکلتی معمولا مستلزم درمان ارتودنسی همراه با جراحی است.در این درمانها ابتدا موقعیت دندانها بر روی هر یک از فکین اصلاح شده و با هماهنگی ایجاد شده بین فک بالا و پایین ، بیمار برای جراحی فک ارجاع می گردد و پس از جراحی فک درمان نهایی ارتودنسی انجام می شود.

بازگشت

 

 روکش و بریج:

روکش نوعی از ترمیم دندان است که به بازسازی کامل ساختار دندان می انجامد. در دندانهایی که به شدت پوسیده اند و یا ترمیم های وسیع و درمان های ریشه دارند،جهت جلوگیری از آسیب های مجدد و شکستگی تاج دندان اقدام به انجام درمان روکش می گردد. این درمان علاوه بر استحکام دندان آسیب دیده باعث بهبود زیبایی بیمار نیز می شود روکش ها انواع مختلفی نظیر تمام فلز ،چینی ، سرامیک و زیر کونیا دارند.

در مواردی که دندانی از دست رفته باشد با تراش دو دندان مجاور و نصب روکش روی آنها دندان از دست رفته توسط بریج که به روکش های دو طرف متصل می گردد جایگزین می شود . امروزه در اکثر مواقع به جای درمان بریج از درمان ایمپلنت استفاده می گردد .

بازگشت

 

لمینیت:

این درمان جز درمان های پروتزی تقسیم بندی می گردد و در زمانی که صرفا بازسازی سطح بیرونی دندان (باکال) مورد نظر است  انجام می گردد این درمان با توجه به اینکه حداقل تراش و تخریب ساختار اصلی دندان را دارد یک درمان کاملا محافظه کارانه تلقی می گردد. درمان لمینیت باعث بازیابی زیبایی دندان می گردد اما با توجه به ماهیت دندان نسبت به روکش باید از مراقبت بیشتری توسط بیمار بهره مند گردد .

بازگشت

 

ایمپلنت دندانی:

ایمپلنت پین های باریکی هستند که از آلیاژ  تیتانیوم سازگار با بافت بدن  ساخته شده که درون استخوان فک گذاشته می شود.ایمپلنت دندانی بعنوان پایه ای جهت قرار دادن پروتز روی آن استفاده می شود و باز سازی تاج دندانهای از دست رفته با استفاده از این پایه ایمپلنت مقدور می گردد.

ایمپلنت های دندانی از دو جزءاصلی تشکیل شده اند: فیکسچر و اباتمنت.

فیکسچر ایمپلنت داخل استخوان قرار دارد و قسمت اباتمنت ایمپلنت روی آن قرار می گیرد و نهایتا روکش چینی با فرم دندان روی آن قرار داده می شود.حدود ۳ تا ۶ ماه زمان لازم  بعد از جراحی برای رشد و ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت نیاز  است.افرادی که به هر علتی دندان ازدست داده باشند کاندید ایمپلنت دندان هستند. ایمپلنت جهت جایگزینی دندان تا بازسازی همه دندانها را در بر می گیرد. در مورد از دست دادن یک یا چند دندان دیگر نیازی به تراش دندانهای مجاور بعنوان پایه پروتز نیست. ایمپلنت داخل استخوان قرار می گیرد و روکش روی همان ایمپلنت بدون اتکاء به دندانهای مجاور قرار داده می شود. در مورد بیمارانی که دندانهای زیاد یا همه دندانها را از دست داده باشند با قرار دادن چند ایمپلنت در فک آنها و استفاده از آنها بعنوان پایه می توان پروتز متکی بر ایمپلنت جهت جایگزینی دندانهای از دست رفته قرار داد. در مورد بیماران کاملأ بی دندان می توان با قرار دادن حداقل دو ایمپلنت در هر فک پروتزی متحرک ولی محکم و بدون لغزش و لقی در اختیار بیمار قرار داد.

ایمپلنت -دکتر مصطفی محاوریهنگام انتخاب ایمپلنت میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت در نظر گرفته می شود. اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود. ایمپلنت می تواند بلافاصله پس از از دست رفتن دندان و کشیدن آن یا پس از زمان طولانی ترمیم، جایگزین شود. شکل ایمپلنت مانند ریشه دندان طبیعی است.

پس از از دست رفتن دندان در صورت عدم جایگزینی سریع با ایمپلنت امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری وجود دارد.مکان گذاشتن ایمپلنت و نوع سیستم مناسب تنها بوسیله معاینه ای که دندانپزشک انجام میدهد با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه استاز دست رفتن دندان می تواند به دلیل پوسیدگی، بیماری لثه و یا تصادفات باشد.

اگر دندان در منطقه زیبایی باشد علاوه بر زیبایی سلامتی دندان نیز متاثر می شود. فاصله طولانی بی دندانی باعث رویش دندانهای فک مقابل به این فاصله و جابجایی دندانهای بالا و پایین و از دست رفتن اکلوژن مناسب می شود. عمل جویدن نیز متاثر شده و مفاصل فک پایین در طولانی مدت دردناک می شود.امروزه بطور متوسط موفقیت در کاشت ایمپلنت های دندانی بیش از ۹۵ درصد است ولی درصد میزان موفقیت در ایمپلنت های دندانی به موارد زیر بستگی دارد:

✔ بیمار:

بیمار باید از سلامت برخوردار باشد و به بیماری مزمن ضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مبتلا نباشد. اخیرا دچار مشکل شدید قلبی (جراحی قلب یا انفارکتوس) نشده باشد. دیابت کنترل نشده ورادیوتراپی و بیماری لثه و دهان نداشته باشد. همچنین استعمال سیگار و مشروبات الکلی از عوامل محدود کننده عمل ایمپلنت هستند.

✔ دندانپزشک:

دندانپزشکی که ایمپلنت را انجام می دهد باید دوره های لازم ایمپلنت را دیده باشد و مهارت و تجربه کافی در انجام ایمپلنت داشته باشد، همچنین تمام شرایط بیمار از نظر سلامت بدن و فاکتوهای مهم داخل دهانی را ارزیابی کند و با رعایت اصول کنترل عفونت مبادرت به انجام جراحی ایمپلنت نماید.

✔ ایمپلنت:

فاکتور مهم دیگر در مورد میزان موفقیت ایمپلنت مخصوصا در دراز مدت خود ایمپلنت است. امروزه شرکت های سازنده ایمپلنت بسیار زیاد و متنوعند. قیمت های ایمپلنت بسیار متنوع است و هر کدام از کمپانی های سازنده روی نکاتی تاکید دارند که در ساخت ایمپلنت از آن بهره جسته اند. دندانپزشک با توجه به بودجه بیمار و مسائل تکنیکی و مزیت های ایمپلنت در محدوده قیمت مورد نظر، مبادرت به انتخاب یک سیستم می کند .در کل ایمپلنتی مناسب است که میزان جوش خوردن آن به فک، بالا باشد (osseointegration) و میزان تحلیل استخوان اطراف آن در طول زمان کمتر باشد.

✔ مراقبتهای بعدی:

بیمار نقش بسیار مهمی در طول عمر ایمپلنت و موفقیت دراز مدت آن دارد. عدم استعمال دخانیات و مشروبات الکلی و رعایت بهداشت دهان و دندانها و لثه، مراجعات منظم به دندانپزشک و اطمینان از سلامت لثه و عدم وجود جرم دندانی و پوسیدگی در دندانهای دیگر همه و همه موفقیت دراز مدت ایمپلنت را افزایش می دهد.

بازگشت

 

 دندان مصنوعی:

در افراد سالخورده به علت از دست دادن دندانها از افتادگی عضلات صورت و مشکلات تغذیه ای و گفتاری به وجود می آید.استفاده از دندان مصنوعی می تواند تا حدود زیادی این مشکل را رفع نماید.خوشبختانه با تغییر روش زندگی مشکل بی دندانی کامل در جامعه به مراتب کمتر گردیده است و کمتر نیاز به استفاده از پروتز های دست دندانهای مصنوعی احساس می شود.دندانهای مصنوعی با بازسازی فانکشن و عملکرد دندانهای اصلی نقش به سزایی در تغذیه افراد و ارتقا سطح سلامتی آنان دارند.

بازگشت

 

معاینه و پاک سازی دهان و دندان:

معاینه دندانپزشکی و بررسی کامل محیط دندان و دهان و زبان اولین قدم برای حفظ سلامت دهان و دندان است . در صورت انجام معاینات دوره ای و منظم در صورت بروز مشکلات دندانی بلافاصله اقدامات لازم توسط دندانپزشک انجام و از پیشرفت ضایعات جلوگیری می گردد.پاکسازی دوره ای دهان و دندان توسط کلینیسین باعث حفظ سلامت دهان می شود و در صورتی که این درمان های بروساژ و جرم گیری به صورت صحیح و با فواصل زمانی مناسب انجام گردد هیچ گونه عوارض نامناسب نداشته و از تجمع میکروب ها و بروز بیماری جلوگیری می کند .

بازگشت

 

درمان لثه:

معمولا در خیلی ار موارد مسواک کردن صحیح باعث بهبود بیماری لثه می‌شود همینطور استفاده از نخ دندان در سلامت لثه‌ها بسیار مفید است، زیرا پلاک میکروبی در نواحی بین دندانی تجمع بیشتری دارد و برداشتن آنها توسط نخ دندان، ‌به سالم ماندن لثه‌ها کمک می‌کند. استفاده از دهان شویه آب نمک ( نصف قاشق چایخوری نمک در یک لیوان آب جوشیده سرد شده ) همراه با ماساژ لثه‌ها نیز مؤثر می‌باشد، اگر بر روی دندانها جرم تشکیل شده باشد، لازم است حتماً دندانها جرم گیری شوند. برخی از مردم جرم گیری را برای مینای دندان مضر می‌دانند، ولی برخلاف تصور آنها، ‌جرم گیری نه تنها برای دندان ضرری ندارد، بلکه با برداشتن مواد زبر و پلاک میکروبی از سطح دندان، به سلامت لثه‌ها نیز کمک می‌کند.چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی تغذیه و عادتهای غذایی نیز تأثیر زیادی در سلامت لثه‌ها دارد. مصرف میوه‌های حاوی ویتامین ث و یا فراورده‌های دارویی آن با تجویز پزشک به حد مورد نیاز در پیشگیری بیماریهای لثه مؤثر است. مصرف میوه‌هایی مثل سیب ، به و هویج که هنگام خوردن سبب ماساژ لثه و تمیز شدن سطوح بین دندانها می‌شود نیز کمک بسزایی در پیشگیری از بیماریهای لثه و حتی پوسیدگی دندانها می‌کند اغلب بیمارانی که از بوی بد دهان خود شکایت دارند، مبتلا به بیماری لثه هستند. این گروه بجای استفاده از خوشبو کننده‌های دهان و آدامس و یا دهان شویه، لازم است برای رفع بوی دهان خود و یافتن علت آن به دندانپزشک مراجعه نمایند. چه بسا ممکن است چنین مشکلاتی با یک جرمگیری ساده رفع گردد و جلوی یک بیماری مزمن و خطرناک گرفته شود.

 

بازگشت

 

لیزر در دندانپزشکی:

استفاده از لیزر در علم  پزشکی در سال های اخیر شتاب فراوانی گرفته است.در دندانپزشکی نیز لیزر کاربردهای خاص خود را دارد . موثر ترین درمان لیزر در دندانپزشکی جراحی های لثه می باشد که باعث کاهش عوارض جراحی و ترمیم سریع تر زخم میگردد. علاوه بر این از لیزر در تشخیص پوسیدگی های دندانی ،رفع حساسیت دندانی ،سفید کردن دندان (بیلیچینگ) ،نیز استفاده می گردد. اخیرا درمان های تراش دندان با لیزر نیز وارد درمان های دندانپزشکی گردیده است که به علت نوع تکنولوژی مورد استفاده و عدم راحتی کامل بیمار هنوز در مراحل تحقیقاتی می باشد.

بازگشت

 

ترمیم دندان:

دندانهایی که دچار پوسیدگی یا شکستگی و یا اختلال در شکل دندانی می باشند توسط مواد مختلف ترمیمی نظیر کامپوزیت ها و آمالگام ترمیم می گردند. ترمیم های آمالگام شامل آلیاژ فلزی عمدتا نقره و جیوه می باشد ترکیب آلیاژ به نحوی است که جیوه به صورت کامل با سایر فلزات ترکیب می گردد و به صورت آزاد در دهان وجود ندارد با این وجود به علت امکان اختلال در مراحل ترکیب جهت جلوگیری از آزاد سازی جیوه بیشتر درمان های ترمیمی به سمت استفاده از کامپوزیت ها می روند . کامپوزیت ها با توجه به اینکه همرنگ دندان می باشند علاوه بر بازسازی ساختار دندان ،باعث ارتقاء زیبایی دندان نیز می گردد.

با گسترش و پیشرفت علوم و مواد دندانپزشکی،رشته ترمیمی و زیبایی از اهمیت دو چندانی برخوردار گردید.امروزه کمتر کسی است که با نام کامپوزیت و لمینیت نا آشنا باشد.روش های مختلفی جهت ردیف کردن دندانها،اصلاح طرح لبخند،جایگزینی دندان های از دست رفته ،اصلاح فرم دندانها ،اصلاح تغییر رنگ ها و سایر نا هانجا ری های دندانی وجود دارد که یکی از  این روش ها استفاده از مواد دندانی به ویژه کامپوزیت جهت کاور کردن نواقص دندانی می باشد.امروزه از کامپوزیت های دندانی نه تنها جهت پر کردن دندانهای پوسیده استفاده می گردد بلکه جهت اصلاح نا هنجاری ها و تغییر رنگ های دندانی قدامی هم به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.کامپوزیت دندان قدامی-دکتر مصطفی محاوریلمینیت ها نسل دیگری از مواد دندانپزشکی هستند که ابتدا در داخل مطب دندانپزشک دندان های درگیر را تراش داده و سپس از آن دندانها قالب گرفته و در لابراتوار با استفاده از پرسلن ها روکش نازکی برای دندان ساخته می شود.فرق کامپوزیت با لامینیت این است که در لامینیت دندانها به میزان بیشتری تراش می خورند و همچنین نیازمند همکاری مشترک دندانپزشک و لابراتوار است.فرق لامینیت و روکش هم در این است که برای روکش کردن دندانها میزان تراش به مراتب بیشتر از لامینیت ها است. برای بر طرف کردن تغییر رنگ های دندانی که خواسته ی بسیاری از بیماران می باشد از روش های مختلفی استفاده می گردد.یکی از این روش ها بلیچینگ است که به دو روشی انجام می گردد.یکی روش office است و درگیری home.در روش officeبا استفاده از ژل های مخصوصی استفاده می گردد.special tray که توسط ژل های سفید کننده در منزل توسط بیمار پر می گردد و در داخل دهان قرار می گیرد بهترین زمان استفاده از روش home  قبل از خوابیدن می باشد. در هر دو روش  دندانها ممکن است اندکی حساس شده که با استفاده از روش های حساسیت زدایی دندانها قابل کنترل می باشد. یکی دیگر از روش های درمانی دندانهای تغییر رنگ یافته استفاده از composite veneer   و یا لمینیت می باشد که در بالا توضیح داده شد.

بازگشت

 

درمان ریشه:

این درمان زمانی انجام می گردد که به علت گسترش پوسیدگی،فضای پالپ دندان درگیر شده باشد.بیمارانی که نیازمند درمان ریشه می باشند معمولا با درد فراوان به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنند.که معمولا درمان آنها در یک جلسه انجام می شود وroot canal  دندان تکمیل می گردد. در مواردی مانند  آبسه های دندانی  یا در دندانهای با درد شدید ممکن است نیازمند به درمان های دو جلسه ای شویم که این امر توسط دندانپزشک تشخیص داده می شود.دندانها بعد از درمان ریشه نیازمند ترمیم تاج دندان و یا روکش می باشند.که در مواردی که میزان پوسیدگی زیاد باشد و حجم زیادی از دندان از دست رفته باشد توصیه به روکش دندان می شود. بعد از درمان ریشه بهترین زمان برای ترمیم یا روکش کردن دندان یک هفته بعد از درمان ریشه می باشد. در این مدت بیمار ممکن است احساس درد به خصوص هنگام فشار بر دندان داشته باشد و یا دچار تورم در اطراف دندان شود که این عمر طبیعی است و ممکن است نیازمند به درمان آنتی بیوتیکی باشد.بیمار در فاصله ی بین درمان ریشه و ترمیم تاج دندان باید در خوردن مواد غذایی سفت دقت کند تا تاج دندان دچار شکستگی و یا آسیب بیشتر نگردد.

 بازگشت

 

جراحی فک و صورت:

 درمان ارتوسرجری یا ارتودنسی توام با جراحی برای اصلاح مشکلات شدید اسکلتی و دندانی که در سنین رشد مراجعه نکرده  و یا قابل درمان نبوده اند ،معمولا در انتهای دوره ی بلوغ انجام می شود . در این روش همکاری ارتودنتیست و جراح فک  و صورت الزامی است  و لذا می بایست بیمار قبل از شروع درمان  توسط ارتودنتیست و جراح معاینه شده و پس از بررسی و تعیین طرح درمان نسبت به شروع درمان اقدام گردد.

جراحی فک و صورت-دکتر مصطفی محاوریشروع درمان :معمولا می بایست درمان ارتودنسی آغاز شود ودندان های هر فک  با استفاده از دستگا های ارتودنسی ثابت و یا ترکیبی از دستگاه های ثابت  و متحرک تنظیم و مرتب گردد.در این صورت باید پس از اتمام  مرحله ارتودنسی و قبل از جراحی شرایط به گونه ای  آماده باشد که پس از جراحی روابط دندانی مطلوب و قابل قبولی حتی المقدور فراهم گردد.انجام جراحی: در این مرحله بیمار جهت انجام جراحی به جراح مراجعه و پس از هماهنگی نسبت به جراحی اقدام می شود.پس از انجام جراحی  مجددا بیمار جهت درمان ارتودنسی ارجاع داده می شود.

🦷مراحل انتهایی درمان:

مراحل انتهایی درمان جهت حفظ نتیجه عمل انجام می شود.در انتهای درمان و پس از تثبیت وضعیت،دستگاه های ثابت ارتودنسی از دهان بیمار خارج شده و پلاک های متحرک  و ثابت نگهدارنده جهت نگهداری  وضعیت در دهان قرار می گیرد. که حداقل به مدت یکسال می بایست در دهان حفظ شود.

🦷انواع عمده مشکلاتی که می بایست جهت درمان آنها با روش ارتوسرجری اقدام نمود:

ارتودنسی کودکان-دکتر مصطفی محاوری✔Severe skeletal class III: جلو بودن فک پایین یا عقب بودن فک بالا (با شدت متوسط و زیاد) ✔Severe skeletal class II: جلو بودن فک بالا یا عقب بودن فک پایین(با شدت زیاد) ✔Open bite: وجود فاصله زیاد  بین دندان های جلو همراه با ازدیاد طول صورت ✔Deep bite: صورت بسیار کوتاه همراه با جفت شدن عمیق دندان ها  به صورتی که در حالت قرار دادن دندانها  بر روی هم دندانهای جلوی پایین دیده نشود. ✔Deviation: انحراف فک پایین یا بالا  و عدم تقارن صورت

بازگشت

 

بلیچینگ دندان چیست:

سفید کردن دندانها یا بلیچینگ درمانی است که در آن بد رنگیها و رنگدانه هایی که به مرور زمان باعث تغییر رنگ دندانها شده و حتی بعضی بد رنگیهای ژنتیکی را بر طرف نموده ودندانهایی سفید و زیبا را به شما هدیه میکند.

🦷راههای سفید کردن دندان ها

ماده اصلی سفیدکننده دندانها پر اکسید هیدروژن است که باعث اکسید شدن رنگدانه های رسوب کرده بین هرمهای مینایی شده و آنها را از بین میبرد. به مرور زمان این ماده به قسمتهای زیرین مینا در عاج نفوذ میکند و رنگ آن را روشنتر کرده و باعث سفید شدن دندان میشود . دو روش کلی برای سفید کردن دندان ها یا بلبچینگ وجود دارد.

۱. بلیچینگ در خانه (home bleaching):

در این روش دندانپزشک شما در یک جلسه از فک بالا و پایین شما قالبگیری میکند و در جلسه بعد یک جفت تری شفاف به شما تحویل داده میشود. که به اندازه میزان موادی که لازم است روی دندانهای شما بماند تا سفید شود بین دندانها و تری فضا تعبیه شده است. در این جلسه ماده لازم جهت بلیچینگ در خانه به شما داده میشود.

۲. روش سفید کردن دندانها در مطب (office bleaching): در این روش نیز با استفاده از مواد مخصوص از لثه ها محافظت میشود، سپس مواد سفید کننده با غلظت بالا بر روی دندانها گذاشته میشود . ماده موثره بعضی از این مواد به صورت شیمیایی فعال میشود، بعضی با نور و بعضی با گرما. و فرق چندانی بین آنها وجود ندارد. 🦷کدام روش سفید کردن دندانها بهتر است ؟ چقدر بلیچینگ دندان موثره؟ اساتید علم زیبایی بر این باورند که بهترین نتایج وقتی حاصل میشود که هر دو این روشها با هم انجام بگیرد. یعنی ابتدا office bleaching و سپس home bleaching. تبعا نتیجه گیری در زمان کمتر در بلیچینگ داخل مطب اتفاق می افتد اما نتایج ماندگارتر در نوع بلیچینگ در خانه حاصل میشود. 🦷با بلیچینگ دندانها چقدر سفیدتر میشوند ؟ این سوالی است که هیچ کس نمیتواند به آن پاسخ قطعی بدهد. ممکن است از یک درجه تا چندین درجه بسته به جنس دندانها و نوع رنگدانه های رسوب کرده بین دندانها متغیر باشد. بعد از بلیچینگ، دندانها تا چه مدت سفید می مانند این موضوع هم بستگی به بهداشت دهان فرد و هم رژیم غذایی او دارد. استفاده کمتر از غذاها و نوشیدنیهای رنگدانه دار کمک میکند دندانها به مدت طولانی تری سفید بمانند. ضمنا بلیچینگ درمانی است که باید هر چند وقت یکبار تکرار شود تا رنگ دندانها به صورت دایمی سفید بمانند. سفیدی دندانها و علت تغییر رنگ آنها: دندانها از دو بخش مینا و عاج تشکیل شده اند. مینای دندان روی عاج را پوشانده و باعث شفافیت و سفیدی دندان میشود . ضخامت مینا در بعضی افراد بیشتر است که منجر به داشتن دندانهایی با شفافیت بیشتر میشود. اما به هر حال به مرور زمان بر اثر سایش مینا شکست نور کمتر شده و رنگ عاج نمایانتر میشود. ضمنا بعضی رنگدانه ها نیز به داخل خلل و فرج مینا نفوذ کرده و با کریستالهای مینایی باند میشود که تغییر رنگ واضحتری را باعث میشود. گاهی رنگدانه ها فقط روی سطح مینا رسوب میکند و باعث ایجاد لکه های سیاه و قهوه ای روی سطح دندانها میشود. 🦷🦷🦷🦷🦷🦷  

❌👈مهمترین علل تغییر رنگ دندانها: ۱. سیگار کشیدن ۲.استفاده از نوشیدنیهای رنگی مثل چای ، قهوه و … ۳. افزایش سن ۴.عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان پرهیز از هر یک از موارد بالا و استفاده بجا و مناسب از نوشیدنیهای رنگی مثل چای ، قهوه میتواند در سفید ماندن دندان ها موثر باشد.

آماده سازی دهان برای بلیچینگ (سفید کردن دندانها ) قبل از اقدام به بلیچینگ باید دندانهای پوسیده را ترمیم کنیم. باید بدانیم که بلیچینگ بر روی پر کردگیها ، روکشها، لامینتها و نواحی زرد ریشه ناشی از تحلیل لثه تاثیری ندارد. قبل از اقدام به بلیچینگ ، انجام جرمگیری(در صورت وجود جرم ) و برساژ به نتیجه گیری بهتر می انجامد.

🦷🦷🦷🦷🦷

👨‍⚕️عوارض بلیچینگ دندان چیست؟ اصولا بلیچینگ اگر تحت نظارت دندانپزشک انجام بگیرد عارضه خاصی ندارد ،فقط ممکن است دندانها را تا مدتی حساس کند که این مورد نیز معمولا با خمیردندانهای ضد حساسیت قابل درمان است.

👨‍⚕️خمیردندان و پودر سفید کننده دندان: این مواد غالبا دارای درصد بالای ساینده ها هستند که باعث میشوند لایه ای از روی مینای دندان شما برداشته شود و استفاده از آنها به ویژه به صورت مکرر به هیچ عنوان توصیه نمیشود.

👨‍⚕️لاک سفید کننده دندان: لاک سفید کننده دندان و انواع دیگر سفید کننده ها که در داروخانه ها عرضه میشوند، درصد بسیار پایینتری از پراکسید هیدروژن را دارا هستند . بنابراین ، سفید کردن دندانها به صورت تاخیری انجام میپذیرد. ضمنا این مواد چون بدون هیچ محافظی در دهان رها میشوند و کنترلی روی آنها نیست بنابراین با بزاق شسته شده و بلعیده میشوند که این مورد نیز میتواند صدمات جدی به بدن فرد وارد کند.

بازگشت

      مطالب مرتبط: معرفی خدمات کیلینیک  

هیچ نظری وجود ندارد